29 stycznia 2022

Podczas sesji dla firmy „Super Krówka” było naprawdę słodko!

Ich przygoda zaczęła się w roku 2017, kiedy światło dzienne ujrzały pierwsze wegańskie i ekologiczne krówki o smaku toffi i kakao. Szturmem zdobyły serca konsumentów, a oni tworzyli kolejne smaki, których na dzisiaj jest aż 6. Wegańskie, oparte na mleku kokosowym i cukrze kokosowym, bez glutenu i na składnikach pochodzących wyłącznie z upraw ekologicznych.

 

Kolejnym krokiem w rozwoju marki było wprowadzeniem na rynek nowych, słodkich kategorii: kremy w słoikach, czekolady, batony, kremy w tubkach, bakalie w czekoladzie, chrupki, draże czekoladowe czy produkty śniadaniowe w postaci ekologicznych poduszeczek zbożowych i płatków kukurydzianych.

 

Wszystkie posiadają certyfikację ekologiczną, charakteryzują się krótkim, zrozumiałym dla konsumenta składem, są wegańskie i pozbawione glutenu. Co ważne, w produkcji swoich łakoci stawiają na surowce pochodzące wyłącznie z upraw ekologicznych, przykładając ogromną wagę do tego, aby miały one także korzystny wpływ na nasz organizm, stąd m.in. w składach wykorzystują: syrop ryżowy, błonnik z akacji i białko słonecznika.

Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że ich słodycze pozbawione są oleju palmowego, syropu glukozowo-fruktozowego i innych ulepszaczy, które nie tylko niekorzystnie wpływają na nasze zdrowie, ale są również ogromnym zagrożeniem dla naszego środowiska.

 

Poznaj ich markę:
www: superkrowka.pl
fb: https://www.facebook.com/Super-Kr%C3%B3wka-145962469263175

insta: https://www.instagram.com/super_krowka/